fbpx

5 hyggelige steder at gå en tur i og omkring Aarhus

5 hyggelige steder at gå tur i og omkring Aarhus

AROS - Århus

Fulli får flere og flere restauranter på app’en i Århus, hold øje med dem når i skal ud og gå en tur et af disse steder, så i kan tage en kop kaffe eller et stykke kage med på turen.

1. Marselisborg dyrehave 

Ørnerede 6 8270 Højbjerg

Den første på listen er selvfølgelig Marselisborg dyrehave, et must hvis man kan lide natur og dyreliv. Marselisborg Dyrehave er åben året rundt i alle døgnets lyse timer. På de 22 hektar kan du opleve sikavildt, dåvildt og vildsvin. I Dyrehaven kan du komme helt tæt på hjortene, men husk på, det er vilde dyr – ikke kæledyr.

2. Botanisk Have og væksthusene

Peter Holms Vej, Århus 8000


I Væksthusene er botanikken og naturen i centrum. Fortalt for både børn og voksne. Gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter, eller gå en tur i haven, hvor man finder flere bænke og hyggelige steder hvor man en solrig dag kan nyde en god kop kaffe eller noget at spise.

3. Bassin 7, Aarhus Ø
Bassin 7, 8000 Aarhus C

Bassin 7 er det nye mødested for hele Aarhus.. Her smelter kulturliv, byliv, ø-liv og havneliv sammen og skaber den nye Ø-promenade. Langs promenaden er der massere af siddepladser hvor man kan sidde og nyde solen med udsigt over vandet. Man kan også enten selv prøve kræfter med wakeboarding, tage en dukkert i Havnebadet eller bare slappe af og nyde livet ved vandet og se andre lave aktiviteterne. midt i Aarhus.

4. Mølleparken
 Møllegade 1, 8000 Aarhus

Lige for enden af åen i Aarhus ligger en park hvor det både er muligt at se på den smukke AROS-bygning, spille basketball, fodbold eller bordtennis. Mølleparken er et perfekt samlested hvis man vil sidde og nyde solen, der om sommeren er der helt fra tidligt om formidaggen til sent på aftenen.

5. Udsigten, Riis skov
Nogle få kilometer uden for Århus centrum mod øst ligger denne dejlige skov ud mod Århus-bugten og mange steder med udsigt over byen. Terrænet er bakket og hvor kilder flere steder har skåret små kløfter. Der er nærmest et utal af stier. Herudover rummer skoven også en del interessante bygninger mm, f.eks. Mindestenen, den smukke gamle Skydepavillionen, i den østlige del den arkitektonisk interessante bygning, som nu er vandrerhjem, hvorfra stien mod vandet går langs med mondæne villaer fra begyndelsen af 1900-tallet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>