fbpx

5 hyggelige steder at gå tur i København

5 hyggelige steder at gå tur i København

1. Haveselskabets have – Frederiksberg

Pile Allé 6, 2000 Frederiksberg

Haveselskabets Have, lige ved siden af Frederiksberg Have, er det helt rigtige sted at tage hen. I hvert fald hvis man vil gå en stille tur, nyde en flot have og nyde en stilhed man sjældent finder I København. Hvis man hellere vil se på noget mere eksotisk, fik Elefanterne fra Zoo i 2012 nyt anlæg, som snuppede en pæn bid af Frederiksberg Have. Som tak er der nu frit udsyn til elefantleg i sand og vand fra Frederiksberg Have. Ganske gratis.

Når I har gået en hyggelig tur i haven, kan I hoppe forbi café Phenix (Allegade 8) og få en af deres lækre kager til en rigtig god pris med Fulli.

2. ByOasen i De Gamles By – Nørrebro
Indgang fra Møllegade 25, 2200 København N
Bybondegården midt på Nørrebro, blandt lejligheder og kolonihaver, skiller sig ud fra alt andet du ser i København. Med geder, høns, kaniner mm. Gående rundt i deres egen indhegning, giver ByOasen en stemning af at du er alle andre steder end i København. Udover at se, samt fodre dyrene hvis det er noget man har lyst til, er der også en mindre legeplads man frit kan benytte.

 MEN..Inden du går en tur i byoasen kan du jo lige tage en lækker bagel med fra MADE – The bagel shop (Guldbergsgade 29c), som serverer premium bagels.

3. Det Kongelige Biblioteks Have / Bibliotekshaven – Indre By

Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København

En smuk have, der ligger som den perfekte oase lige midt i København. Med en placering mellem Det Kongelige Bibliotek og Christiansborg Slotsplads, skulle man tro haven var fyldt, men den står faktisk nærmest uberørt (i hvert fald fra turister).

Når du kommer forbi den smukke have, er det oplagt at kigge forbi Mums Deli og snuppe en god kop kaffe med på turen.

4. Søerne – København
I forhold til de forrige fire på denne liste, kender mange måske den her lidt bedre. Søerne er nemlig et på ingen måde hemmeligt sted når man skal gå en tur, alligevel er det et sted man SKAL opleve bare en enkelt gang. Som en stor bue ligger de tre søer – Sortedams Sø, Peblinge Sø og Sankt Jørgens Sø – i det centrale København. De frie udsyn og den friske luft ved søerne giver fra Østerbro i nord til Vesterbro i syd mindelser om Seinen i Paris. Turen rundt om alle søer er 6,35 km, men man må også gerne nøjes med en enkelt af dem, hvis alle tre er for stor en mundfuld på en gang.

 

Fulli har heldigvis en masse lækre cafeer tæt på søerne, som I kan få stor glæde af. Den tættest beliggende cafe, hvis I vil have noget lækkert med på turen, skal i tage et smut forbi Bakers Juice Café (Rosenørns Allé 4)

5.  Nyhavn

Nyhavn er en af Københavns absolutte turistmagneter. Det er et perfekt sted at slutte en lang dag. Spis på en af de mange hyggelige restauranter eller slå dig ned på kajen med en medbragt kaffe eller andet lækkert at drikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>